Uiteindelijk moet u natuurlijk zelf de keuze maken of u wel of geen vloerverwarming laat aanleggen. We kunnen u echter wel een aantal handreikingen doen door een opsomming te maken van de belangrijkste voor- en nadelen. Zo zult u begrijpen dat de nadelen in sommige situaties kunnen prevaleren boven de voordelen, waardoor u tot de conclusie kunt komen dat u wellicht beter geen vloerverwarming aan kunt laten leggen, maar in plaats daarvan beter voor de meer traditionele radiatoren kunt kiezen. Dat hangt namelijk van de specifieke omstandigheden en uiteraard uw woonwensen af.

Onzichtbare vorm van verwarming

Een groot voordeel aan vloerverwarming is dat het niet zichtbaar is. Wanneer u kiest voor radiatoren, hebt u allereerst al de kolossale verwarmingselementen in huis nodig die de warmte van het water afstaan aan de lucht. Bij vloerverwarming is dat niet aan de orde; de elementen zitten in de vloer weggewerkt en zijn dus niet zichtbaar. Ook hebt u niet meer de grote draaiknoppen die aan radiatoren zitten nodig, dus ook dat bent u kwijt.

Houd er echter wel rekening mee dat u niet zonder meer een boel extra leefruimte krijgt. U krijgt uiteraard meer ruimte door de afwezigheid van radiatoren, maar er is wel voldoende lege ruimte in de kamer nodig om de warmte goed aan de lucht af te kunnen geven. Hierbij wordt doorgaans aangehouden dat zo’n veertig procent van de vloer onbedekt moet zijn. Dan wordt de kamer het meest efficiënt opgewarmd. Dat is voor de meeste huishoudens geen enkel probleem en goed te behalen.

Call Now Button