Het klinkt misschien vreemd maar het gebruik van vloeibaar wasmiddel kan verstoppingsproblemen veroorzaken. Dat geldt voor het gebruik van de wasmachine maar ook voor het gebruik van de vaatwasser. Vloeibare zeep heeft de neiging om zich los te weken van het water en te hechten op de binnenzijde van buizen en dergelijke. Na verloop van tijd zal het smeer zich ophopen en zal het water minder makkelijk kunnen doorstromen. Het zal duidelijk zijn dat hier de kiem kan liggen voor verstoppingen.

Problemen voor andere leidingen

Het gaat niet alleen om de afvoerleidingen maar ook om de andere leidingen. Het gaat vooral om de vetresten die achterblijven bij het gebruik van een vloeibaar wasmiddel, zeker bij alge temperaturen. De meeste wasmachinefabrikanten raden ook waspoeder aan. Mocht u toch een vloeibaar wasmiddel willen gebruiken dan is het belangrijk om de machine een keer in de maand spoelen met soda. Dat kan in combinatie met het kookwasprogramma.Kraanwater

Ook voor vaatwasmachines

Wat hier geldt voor wasmachines geldt ook voor vaatwasmachines. Veel tabletten voor vaatwasmachines voor vaatwasser zijn op basis van een waspoeder. Maar ook dan is het zeer raadzaam om maandelijkse te spoelen met soda. Deze maatregelen zijn niet alleen gunstig voor schone was of vaatwas maar zorgen er ook voor dat u vaatwasmachine of wasmachine beter functioneert en dus minder onderhoud nodig heeft.

Call Now Button