Merkt u dat het tijdens het nemen van een douche het opeens langer dan normaal duurt voordat het water de juiste temperatuur heeft bereikt? Of dat u langer moet wachten voordat de verwarming uw woning heeft verwarmd? Dan is de kans groot dat dit probleem veroorzaakt wordt door een te lage druk in het expansievat. U kunt dit probleem redelijk eenvoudig zelf oplossen door uw CV ketel bij te vullen. Als u dit nog nooit eerder hebt gedaan, lees dan zeker verder. De loodgieter Ede deelt in dit artikel namelijk tips omtrent een CV ketel bijvullen.

Druk controleren op meter

Indien de situaties die we eerder hebben beschreven zich in uw woning voordoen, dan is de volgende stap om te controleren of er inderdaad sprake is van een te lage waterdruk in uw CV ketel. Dit doet u door op een meter te kijken die in de meeste gevallen onder de ketel te vinden is. Op deze meter wordt met een wijzer de druk van het water aangegeven. De wijzer zou idealiter iets boven de helft van het groene vak moeten staan. Indien de wijzer onderaan het groene vlak van de meter of zelfs erbuiten staat, dan moet u de CV ketel bijvullen.

CV ketel bijvullen met waterslang

Heeft u inmiddels vastgesteld dat de CV ketel bijvullen noodzakelijk is? Dan moet u een waterslang aansluiten die loopt van de waterkraan tot de bijvulkraan van het expansievat. Zorg ervoor dat u koppelstukken gebruikt waardoor een waterdichte aansluiting tussen beide kranen ontstaat. Als dit het geval is draait u eerste de waterkraan open en vervolgens de bijvulkraan. Kijk op de meter van de CV ketel hoe de druk stijgt tijdens het bijvullen. Staat de wijzer van de meter op het juiste niveau? Draai dan beide kranen stevig dicht en verwijder de waterslang.

Werkzaamheid uitbesteden aan loodgieter

Als u het bijvullen van een CV ketel een keer gedaan hebt, dan zal u beseffen dat de taak niet veel voorstelt. Mensen die echter nog nooit eerder een CV ketel bijgevuld hebben, zullen toch wat argwanend zijn om dit te doen. Zelfs na het lezen van deze uitleg. U kunt er dan voor kiezen om de werkzaamheid uit te besteden aan een loodgieter. Wij adviseren u om bij de loodgieter te blijven staan wanneer deze langskomt om de CV ketel bij te vullen. Onze loodgieters laten u graag zien hoe het proces dient te worden uitgevoerd, zodat u dit de volgende keer zelf kunt doen.

Call Now Button