Een woning heeft als taak om ons als bewoners warm, koel en droog te houden. Vooral droog is een belangrijke vereiste in het regenachtige Nederland. Niet alleen omdat het niet prettig is om nat te worden, maar ook omdat vochtige omstandigheden schadelijk zijn voor de gezondheid en de woning zelf. Als u deze nadelige gevolgen ondervindt, dan is vocht bestrijden noodzakelijk. Ziet u vochtplekken, schimmel of zwammen in huis, dan moet tot actie overgegaan worden om gezondheidsproblemen en schade aan de woning tegen te gaan. Volg deze tips om in huis vocht te bestrijden om snel van het probleem af te komen.

Vocht van binnen of van buiten?

Om te weten hoe vocht bestrijden het beste aangepakt kan worden, is het belangrijk om te weten of het vocht van binnen of van buiten komt. Zo kan het bijvoorbeeld dat de waterdampen die vrijkomen bij het nemen van een douche of het koken van eten, niet de woning kunnen verlaten. De luchtvochtigheid stijgt hierdoor en de waterdamp zal zich hechten aan muren en plafonds. Simpelweg zorgen voor een goede ventilatie is meestal al voldoende om van deze vochtproblemen af te komen. Als u tot de ontdekking komt dat het vocht in huis van buiten komt, dan zijn andere bestrijdingsmethodes vereist. Een oplossing kan dan zijn het aanbrengen van isolatie of het hydrofoberen van de muren.

Succesvolle vochtbestrijding

Een probleem met vocht in huis moet altijd bij de oorzaak worden bestreden. Simpelweg een nieuwe laag verf op een muur of plafond met schimmel smeren is geen lange termijn oplossing voor vocht bestrijden. U moet daarom ook in staat zijn om te constateren of een succesvolle vochtbestrijding heeft plaatsgevonden. Een makkelijke manier om dit vast te stellen is zien dat vochtplekken beginnen weg te trekken. Tevens zal u merken dat de woning opnieuw sneller en met minder energie verwarmd kan worden.

Call Now Button