Jaarlijks overlijden er in Nederland behoorlijk wat mensen aan een koolmonoxidevergiftiging. Dit komt hoofdzakelijk doordat zij gedurende lange tijd zijn blootgesteld aan koolmonoxide. Dit schadelijk gas is dus levensgevaarlijk. Een korte blootstelling aan koolmonoxide zorgt ervoor dat u zich duizelig en misselijk kunt gaan voelen. Koolmonoxide verdwijnt vanzelf weer uit uw lichaam, tenzij u er lange tijd mee in aanraking komt. Een koolmonoxidemelder kan uw leven redden.

Werking koolmonoxidemelder

Een koolmonoxidemelder wordt over het algemeen geplaatst in de ruimtes waar een brandstofverbruikend toestel geïnstalleerd is. Hierbij kunt u denken aan een geiser of een cv-ketel. Indien u een CO-melder geïnstalleerd heeft, gaat er een alarm af zodra er koolmonoxide gemeten wordt in de betreffende ruimte. Hierdoor weet u dat u er goed aan doet om de ruimte zo snel mogelijk te verlaten.

Koolmonoxidemelder plaatsen

cv-ketel-loodgieter_kleinHet plaatsen van een koolmonoxidemelder is geen lastige opgave. Er zijn melders te koop die met schroeven te bevestigen zijn aan de muur of het plafond. Tegenwoordig zijn er echter ook CO-melders te koop die u met behulp van een magneetstrip kunt bevestigen. U maakt een magneetschijfje vast op uw muur of plafond en hangt hier vervolgens uw melder aan op. In de meegeleverde instructie staat precies vermeld hoe u de koolmonoxidemelder moet installeren. Mocht u er dan nog niet uitkomen, dan kunt u altijd een loodgieter inschakelen.

Call Now Button