Kampt u met een verstopte afvoer in uw badkamer? In dat geval is de loodgieter uw beste vriend. Doordat een loodgieter veel ervaring heeft met het ontstoppen van een afvoer in badkamers, is de verstopping bij u thuis ook binnen de kortste keren verholpen. Wilt u niet direct een loodgieter inschakelen? Dan kunt u ook zelf het een en ander proberen.

Ontstopper

Veel mensen proberen vaak om een verstopping te verhelpen met een ontstopper. De meeste Nederlanders hebben er wel eentje in huis en in veel gevallen heeft het ook daadwerkelijk effect. Door de een ontstopper te gebruiken, voorkomt u dat u veel geld moet betalen voor een dure loodgieter.

Schoonmaakmiddelen

Wanneer er een afvoer in uw badkamer verstopt zit, kunt u deze schoonspoelen. Tegenwoordig zijn er tal van ontstoppingsmiddelen te koop bij een loodgieter, in de bouwmarkt of supermarkt, maar u kunt ook soda en azijn oplossen in heet water. Spoel dit vervolgens door de afvoer, wacht een half uurtje en spoel er vervolgens enkel heet water achteraan.

Loodgieter nodig?

Hebben bovenstaande methodes allemaal geen effect? Dan moet u waarschijnlijk toch een loodgieter inschakelen. Grote voordeel hiervan is dat u zeker weet dat de ontstopping ook daadwerkelijk verholpen wordt. Wanneer de loodgieter bij u thuis is, kunt u hem gelijk vragen hoe u een verstopping voortaan kunt voorkomen. Hij kan u van handige tips voorzien en kan u ook vertellen hoe u de afvoer goed schoon kunt houden.

Call Now Button