waterschadeVoorkom schimmelplekken op muren en plafonds, ga rottende plekken in houten kasten van uw garage tegen en vermijd dat u straks alle houten planken in de garage moet vervangen: schakel bij een lekkage in de garage hulp van een loodgieter in. Een lekkage in de garage kan op verschillende manieren ontstaan, wat het erg lastig kan maken om de lekkage tijdig op te merken. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage rond de leidingen die tussen de muren van uw garage lopen, of denk aan een lekkage onder de dakbedekking van uw garage. In beide gevallen is het erg belangrijk dat u zo snel mogelijk de hulp van een erkende loodgieter inschakelt om de lekkage voor u te verhelpen. Zo maakt u de kans op waterschade minimaal!

Lekkages rond leidingen en uw dakbedekking

Een lekkage rond leidingen kan ontstaan op het moment dat er speling ontstaat tussen twee leidingstukken. Wanneer de leidingen niet naadloos op elkaar aansluiten kan er water uit de leiding naar buiten sijpelen en vervolgens in uw muren trekken. U heeft dit pas door als er schimmelplekken op de muren ontstaan. Ook kunnen er na verloop van tijd gaatjes en scheurtjes in de dakbedekking van uw garage ontstaan, waarlangs het regenwater of andere vormen van neerslag bij uw woning binnenkomen.

Doordat de hoeveelheid vocht bij beide lekkages dermate klein is dat er geen straaltje van vocht ontstaat, is het lastig om deze lekkages zelf te herkennen. Een loodgieter kan u hierbij helpen door de leidingen en dakbedekking eens in de zoveel tijd na te lopen op beginnende slijtage.

Call Now Button