Om te voorkomen dat uw leidingen in de wintermaanden knappen is het sterk aan te raden om de buitenkraan af te laten sluiten door de loodgieter in Ede. De loodgieter in Ede helpt u met het afsluiten van de buitenkraan, door de afsluiter in de kruipruimte van uw woning om te draaien. Soms is de afsluiter beter te bereiken, bijvoorbeeld als deze onder uw gootsteen zit. U de kunt de buitenkraan in dat geval relatief eenvoudig zelf afsluiten, door het kraantje of een bout met een speciaal sleuteltje dicht te draaien.

Bent u het sleuteltje van uw afsluiter kwijt? Vaak kunt u een geschikt sleuteltje bij een bouwmarkt of hobbywinkel aanschaffen. Een loodgieter in Ede beschikt over een universeel sleuteltje, waarmee vrijwel iedere bout kan worden omgedraaid.

Hoe kunnen leidingen in de winter knappen?

Veel woningbezitters maken in de wintermaanden geen gebruik van hun buitenkraan, waardoor het water in de leidingen naar de buitenkraan een lange tijd stilstaat. Tijdens de vorstperiode zal het water bevriezen en uitzetten, waardoor er een grote druk op de leidingen komt te staan. Veel leidingen kunnen die druk niet aan, waardoor de leiding knapt en er een vervelende lekkage rond uw leidingen ontstaat.

Kans op het knappen van leidingen voorkomen

Naast het feit dat u een geknapte leiding kunt voorkomen door de buitenkraan af te laten sluiten in de wintermaanden door een loodgieter in Ede, kunt u er ook voor kiezen om de leidingen te laten isoleren. Hierbij wordt er een speciale isolatielaag (vaak gemaakt van piepschuim) om de leidingen aangebracht, waardoor de kans veel kleiner is dat het water in uw leidingen zal bevriezen tijdens een vorstperiode.

Ook voor het isoleren van uw leidingen naar de buitenkraan kunt u bij de loodgieter in Ede terecht.

 

Call Now Button