Woon je in een relatief oude woning in Ede? Dan is de kans aanwezig dat het sanitair niet meer van deze tijd is. Hierdoor kun je besluiten om jouw badkamer en toilet onder handen te nemen. Ga je deze ruimtes moderniseren? Dan krijgen ze ongetwijfeld een compleet andere uitstraling. Naast nieuwe tegels plaats je waarschijnlijk ook nieuw sanitair. Dit lijkt een makkelijke opgave, maar hier komt vaak meer bij kijken dan men denkt. Om jou een handje te helpen, vertellen wij je hier wat het plaatsen van nieuw sanitair met zich meebrengt.

Leidingen verleggen of niet?


In oude woningen stond de toiletpot vaak op de grond, maar tegenwoordig hangt hij vaak aan de muur. Indien je van een pot op de grond naar een pot aan de muur wilt, moet je aanpassingen doen. Zo moeten er waarschijnlijk leidingen verlegd worden. Dit is ook het geval wanneer het sanitair in jouw badkamer een andere plek krijgt. Bij het verleggen van leidingen komt nogal wat kijken. Zo moet je de leidingen allereerst in de vloer of muur frezen. Daarbij moet je ze ook goed aansluiten op het huidige leidingstelsel om het nieuwe sanitair straks te kunnen gebruiken. Heb je hier geen ervaring mee? Laat leidingen dan verleggen door een loodgieter.

Pas op voor lekkages


Indien je aan de slag gaat met het leidingwerk, ligt een lekkage altijd op de loer. Sluit de watertoevoer daarom altijd af voordat je begint. Op deze manier voorkom je dat er straks veel water uit jouw leidingwerk ontsnapt. Na het aansluiten van een afvoer of waterleiding kan er ook sprake zijn van een lekkage. Zo kan het water bijvoorbeeld ontsnappen via een koppeling die niet goed is aangesloten. Dit gaat vaak niet in grote hoeveelheden, maar toch kan zo’n lekkage flink wat schade veroorzaken. Zorg dus dat je je goed bewust bent van de risico’s die bij werkzaamheden aan het leidingwerk komen kijken. Vertrouw je het niet? Laat nieuw sanitair dan gewoon plaatsen door een loodgieter.

Call Now Button