U heeft ongetwijfeld weleens van iemand uit Ede gehoord hoeveel schade een lekkage aan kan richten. Daarom is jou er veel aan gelegen om een lekkage te voorkomen. Uit ervaring weten wij dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Gelukkig kunt u zelf het nodige doen om een lekkage een stap voor te blijven. Heeft u geen idee wat u moet doen? Wij geven u hieronder drie tips om een lekkage te voorkomen!

1. Sluit de buitenkraan ’s winters af

In de winter kan water in het leidingwerk bevriezen. Dit gebeurt vaak bij een buitenkraan. Veel inwoners van Ede vergeten namelijk de watertoevoer naar deze kraan af te sluiten. Wilt u een lek voorkomen? Sluit de toevoer dan altijd af. Vaak zit er een kraantje op de plek waar de leiding aangesloten is op de rest van het waterleidingenstelsel. Denk er na het afsluiten van het kraantje ook aan om het water uit de buitenkraan te laten lopen. Zodoende stroomt alle water uit de leiding en is de kans op een lekkage een stuk kleiner.


2. Controleer de dakbedekking geregeld

Veel inwoners van Ede denken bij een lekkage aan problemen met hun leidingwerk. U moet echter weten dat een lek ook kan ontstaat door schade aan jouw dak. Zo kan een ontbrekende dakpan bijvoorbeeld de oorzaak zijn van een lekkage. Dit geldt ook voor een scheurtje in de bedekking op jouw platte dak. Daarom raden wij jou aan jouw dakbedekking geregeld te inspecteren. Ziet u zwakke plekken? Grijp dan direct in. Mogelijk bent u een lekkage zo een stap voor.

 

3. Gebruik geen chemische ontstoppers

Heeft u te maken met een verstopping? Dan wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Indien u geen succes boekt met een ontstopper of ontstoppingsveer, neigt u mogelijk naar een chemische ontstopper. Laat dit middel echter links liggen wanneer u een lekkage wilt voorkomen. Een chemische ontstopper is namelijk bijzonder agressief, waardoor het leidingwerk aangetast kan worden. Een lekkage is hier het logische gevolg van. Indien u maar niet van een verstopping af komt, is het beter een loodgieter in te schakelen.

Call Now Button