Een verstopping van het riool en de bijbehorende stank, kunnen als bijzonder vervelend worden ervaren. Dat is niet zo gek. Stankoverlast staat hoog in alle lijstjes van dingen die het woongenot danig kunnen verstoren. Niet kunnen doorspoelen maakt het dan nog even een slag erger. Soms is echter een verstopping van het riool niet de achterliggende oorzaak van stankoverlast, maar komt die ergens anders vandaan. Het is, met andere woorden, goed mogelijk om het riool te ruiken zonder dat u echt een verstopping van het riool hebt. Pipe wrench in Ede

De achterliggende oorzaken zijn vaak divers. Zo kan het zo zijn dat er sprake is van hele kleine, miniscule schuurtjes in het afvoerbuizen. Daar ontsnapt op zo’n moment een vieze lucht aan. U heeft een loodgieter nodig om deze oorzaak te achterhalen. Met een speciale rooktechniek worden de haarscheurtjes opgespeurd en daarna snel gerepareerd. Een andere achterliggende oorzaak kan zijn dat er iets mis in de aansluiting tussen het riool en de woning en dat daar lucht uit ontsnapt. Ook dit is deze met de omschreven techniek goed te achterhalen.

De loodgieter weet raad

Ook bij andere oorzaken van stank, vooral in en rond het riool, weet de loodgieter vaak raad. Een loodgieter kan u dus op allerlei manieren helpen het probleem in kaart te brengen en er voor te zorgen dat het probleem zo goed mogelijk wordt verholpen. Ook kan hij of zij u advies geven over hoe u de betreffende problemen in de toekomst kunt voorkomen.

Call Now Button