U heeft een probleem: Het water in de gootsteen of douchebak wil niet meer weglopen, u afvoerputje is verstopt. Een vies laagje blijft staan en borrelt af en toe een beetje, maar verder gebeurt er niets. Heel vervelend! Wat kunt u het beste doen in dit geval? U wilt immers snel weer kunnen koken of douchen. Een lichte verstopping kunt u zelf te lijf gaan met een plopper of trekveer, die vuil uit de afvoerbuis trekt. Na een aantal pogingen merkt u al snel of deze methode zin heeft of dat u beter iets anders kunt proberen.

 

Gebruik een ontstoppingsmiddel

Heeft u nog een pak soda in de schoonmaakkast staan? Zeker de moeite waard om dat erbij te pakken. Soda en heet water kunnen een lichte verstopping op milieuvriendelijke wijze oplossen. Wie weet begint de afvoer toch langzamerhand weer door te lopen. Ook zijn er chemische middelen op de markt die een verstopping kunnen verhelpen. Lees voor gebruik altijd goed de bijsluiter en let altijd op uw eigen veiligheid. Nog steeds geen beweging in de verstopping te krijgen? Dan kunt u ook nog de sifon onder de verstopte afvoer losschroeven en de binnenkant schoonmaken. Wie weet lukt het om de rommel eruit te halen. Zorg daarna wel dat u de sifon weer op de juiste wijze terug plaatst.

 

Ernstige verstopping? Bel de loodgieter!

Bij een ernstige verstopping zult u professionele hulp in moeten schakelen. De loodgieter kan in dat geval water onder hoge druk door de afvoer spuiten. Zo wordt alle rommel vanuit de afvoer naar de centrale riolering gevoerd. Ook kan de loodgieter een kleine haak gebruiken om opgehoopt restafval uit de afvoer te verwijderen. Om te controleren om welk type verstopping het gaat, heeft de loodgieter de beschikking over een camera-inspectiesysteem. Hiermee kan naderhand ook gecontroleerd worden of de verstopping volledig is opgelost.

 

Call Now Button